Enthousiaste buurtbewoners op bezoek op de bouwplaats

24 september 2018 08:42
Enthousiaste buurtbewoners op bezoek op de bouwplaats

Een aantal weken geleden hebben we de buurtbewoners een uitnodiging gestuurd om eens bij ons te komen kijken op de bouwplaats. Afgelopen woensdag- en donderdagavond 19 en 20 september was het zover en zijn ca 250 buurtbewoners op de bouwplaats geweest. Het was prima weer met lekkere temperaturen en zelfs een mooie ondergaande zon. Men kon nu met eigen ogen zien wat we nu aan het bouwen zijn en ook hoe we dat doen. De buren werden door gidsen van MVRDV, Boijmans, DeRotterdamTours en BAM rondgeleid en geïnformeerd. Via een, voor sommigen heel eng, trappenhuis zijn we naar de bovenste ring op 12,5 meter boven de grond geklommen.

Vanaf daar een prachtig uitzicht over de bouw en Rotterdam en daarbij realiserend dat dit nog maar 1/3e van de totale hoogte is waar straks de toegankelijke daktuin is. Rondgelopen over de steiger en vervolgens via een ander trappenhuis een verdieping gezakt om daar het depot van binnenuit te bekijken op de eerste verdiepingsvloer.

Uiteraard werden ook daar vele foto’s en selfies gemaakt om daarna weer verder afdalen en in het Depot op de begane grond naar de grote vide die langzaam zijn vorm krijgt. Tenslotte nog naar de mock-up (proefopstelling) van de gevel met het spiegelende glas. Daar is goed te ervaren hoe het er straks gaat uitzien als het klaar is.

Bijna iedereen reageerde enthousiast en is erg benieuwd naar het eindresultaat.

We hebben veel vragen kunnen beantwoorden en kunnen terugkijken op twee geslaagde burenavonden!