De eerste bekistingen voor de onderste ring zijn gemaakt

De eerste bekistingen voor de onderste ring zijn gemaakt

Bij onze materieeldienst zijn de eerste bekistingsdelen voor de begane grond ring gemaakt. Deze ring loopt rond met op begane grond nivo een diameter van 40meter en loopt ook nog eens wijd uit. Dit resulteert op de 1e verdieping in een diameter van ongeveer 50 meter, en op de 2e verdieping een diameter van ongeveer 55 meter.

De bekisting bestaat uit een binnen en een buitenschil en een stalen achterconstructie om e.e.a. op zijn positie te houden. Daartussen komt de wapening en de beton. De buitenschil van de bekisting wordt in één keer gesteld om maatafwijkingen te voorkomen. De binnenkist wordt in vier keer gesteld zodat de gehele ring in vier storts wordt gerealiseerd.

Omdat een goede maatvoering van groot belang is wordt de bekisting dan ook met grote nauwkeurigheid gemaakt en gecontroleerd. Naar verwachting zullen de eerste bekistingsdelen in juli van dit jaar worden geplaatst.

De nu getoonde bekistingen zijn allemaal buitenbekistingen.

De buitenwanden van eerste verdieping wordt ook op deze wijze gemaakt. Daarboven passen we prefab betonnen wanden toe die in een betonfabriek worden gemaakt en op de bouwplaats worden gesteld en gekoppeld.

We houden u op de hoogte over de verdere voortgang van deze bekistingen.