Depot Boijmans Van Beuningen

Naast Museum Boijmans Van Beuningen, in het Voorportaal van het Museumpark, bouwt BAM Bouw en Techniek het Depot Boijmans Van Beuningen. Deze website geeft u een indruk van het bouwproces. 

“Het gebouw geeft nu voor het eerst een glimp van zichzelf prijs en dan is het toch prettig dat het er goed uitziet.”  Hans Polderman, projectdirecteur BAM Bouw en Techniek.

Wij zijn begonnen met het ontkisten van het Depot Boijmans Van Beuningen.  Met prefabpanelen zal het nieuwe icoon van Rotterdam nu snel verder groeien en zijn plek opeisen in de skyline. (Zie bijgaande video van RTV Rijnmond).

Nieuws

21 december 2018

De foto van de bouwplaats Depot Boijmans Van Beuningen is winnaar geworden van de bouwfoto van het jaar, een fotowedstrijd van Cobouw. De foto van fotograaf John Gundlach won met 37 procent van de stemmen.

14 november 2018

Depot Boijmans Van Beuningen, het eerste publiek toegankelijke collectiegebouw ter wereld, komt uit zijn houten bekisting en start met de opbouw van de tweede verdieping. Over circa zes maanden wordt het hoogste punt bereikt.

24 september 2018
Enthousiaste buurtbewoners op bezoek op de bouwplaats

Een aantal weken geleden hebben we de buurtbewoners een uitnodiging gestuurd om eens bij ons te komen kijken op de bouwplaats. Afgelopen woensdag- en donderdagavond 19 en 20 september was het zover en zijn ca 250 buurtbewoners op de bouwplaats geweest. Het was prima weer met lekkere temperaturen en zelfs een mooie ondergaande zon. Men kon nu met eigen ogen zien wat we nu aan het bouwen zijn en ook hoe we dat doen. De buren werden door gidsen van MVRDV, Boijmans, DeRotterdamTours en BAM rondgeleid en geïnformeerd. Via een, voor sommigen heel eng, trappenhuis zijn we naar de bovenste ring op 12,5 meter boven de grond geklommen.