Depot Boijmans Van Beuningen - een gebouw voor het publiek

Depot Boijmans Van Beuningen is het eerste depot ter wereld dat toegang biedt tot een complete collectie, zónder tussenkomst van een conservator. Het 39,5 meter hoge gebouw is een ontwerp van het toonaangevende Rotterdamse architectenbureau MVRDV. De dynamiek van het depot is een andere dan die van het museum: hier worden geen tentoonstellingen gemaakt, maar kan het publiek – zelfstandig of met een gids – grasduinen tussen 151.000 kunstobjecten. In het depot komen vier professionele restauratieateliers, twee filmcabines, een educatieve ruimte en een filmzaal gepland.

BAM Bouw en Techniek realiseert met dit 40 meter hoge spiegelende gebouw naast Museum Boijmans Van Beuningen, in het voorportaal van het Museumpark, een nieuwe icoon voor Rotterdam.

Deze website geeft u een indruk van het bouwproces. 

Bekijk hier de bouw van een icoon in 100 seconden.

 

 


 
BAM bouwt
Depot: de kunst van het virtuele bouwen

 

 

Om de bouw van het Depot mogelijk te maken met zijn driedimensionale rondingen is door ons ingezet op maximaal gebruik van alle digitale mogelijkheden om een zo hoog mogelijke kwaliteit te bereiken.

Hoe deze techniek in de eerste fase van het project ingezet is kun je zien op de film BAM bouwt Depot: 
De kunst van het virtuele bouwen.

 


 

'Het Depot Boijmans Van Beuningen is constructief een hoogstandje, absoluut vakmanschap. Nergens op de wereld is een vergelijkbare constructie te vinden'.

                                                                                                        Hans Polderman, Projectdirecteur BAM Bouw en Techniek