Bereikbaarheid omliggende musea

In de directe omgeving van het Depot zijn diverse musea en kunstinstellingen te vinden. Al deze instellingen zijn tijdens de bouw op dezelfde wijze te bereiken. Het Museumpark blijft ook gewoon toegankelijk via de kortste rode route.

Tijdens de zomerperiode zijn er diverse festiviteiten in het platform in het museumpark. Dit platform is dan voor doorgaand publiek gesloten. U kunt dan de gele route nemen om zo het platform te ontwijken. In het onderstaande kaartje zijn de instellingen terug te vinden. Als u op de desbetreffende instelling klikt komt u op de website van die instelling.
 

Omliggende musea

Logistiek en vervoer

Rondom de bouw zal voor dit project weinig tot geen verkeersoverlast zijn. Met de transporttijden zullen wij rekening houden met spitsuren in verband met de veiligheid van o.a. de fietsende scholieren.

Het gebouw ligt midden in de stad en er lopen veel verkeersstromen direct langs het gebouw: fietsers, auto’s, voetgangers. Uitgangspunt van het plan is dat er veilig gebouwd wordt of anders niet.

Concreet heeft de bouw van het Depot voor de verkeerssituatie in de omgeving weinig invloed. Alleen het voetpad van de straat Museumpark dat direct langs het Museumpark loopt is tijdens de bouw niet beschikbaar. Daarom moeten de voetgangers oversteken. Hiervoor zijn extra zebrapaden voor een veilige oversteek aangelegd.

Er worden geen wegen afgesloten, afgezien van een mogelijke incidentele afsluiting i.v.m. een groot transport. De voet- en fietsverbindingen tussen de straat Museumpark en de Westzeedijk blijven tijdens de bouw bruikbaar.

Mocht u nu toch problemen ondervinden met het bouwverkeer, neemt u dan contact met ons op via het Contactformulier.Witte de With Center for Contemporary Art Chabot Museum Het Nieuwe Instituut Museum Boijmans Van Beuningen Kunsthal Natuurhistorisch Museum