Webcam uit de lucht

In het Museumpark in Rotterdam is het nieuwe collectiegebouw voor het museum Boijmans van Beuningen gerealiseerd. Het nieuwe depot is een spectaculair gebouw, waarmee het Rotterdamse Museumpark er een mooie entree en blikvanger van internationale allure bij heeft gekregen. Het Depot Boijmans Van Beuningen is een wereldprimeur en uniek in zijn vorm. 

Via onze HD webcam heeft u de bouw van het Depot Boijmans Van Beuningen in Rotterdam live kunnen volgen en heeft u een mooi inkijkje in het bouwproces en de dagelijkse activiteiten op een bouwplaats gehad.

De gemeente is inmiddels gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de renovatie van Museum Boijmans Van Beuningen. Ook in het torentje van Museum Boijmans Van Beuningen gaan werkzaamheden plaatsvinden en komen de voorzieningen voor de webcam te vervallen. Vanaf vandaag (18-08-2020) is onze webcam uit de lucht. Dank voor het kijken!

Achter de spiegels

Het exterieur van Depot Boijmans Van Beuningen is bijna af en de 75 bomen zijn geplaatst. Vanaf de buitenkant lijkt het gebouw af, maar er wordt hard gewerkt in het depot. Met de vlogserie 'Achter de spiegels' houdt Boijmans Van Beuningen u op de hoogte van deze niet zichtbare werkzaamheden en ontwikkelingen.

 

Bekijk de vlogs

In negen afleveringen neemt Wout Braber, hoofd Huisvesting en onderhoud bij Museum Boijmans Van Beuningen, u mee in het depot. Zo klimt u samen met Wout vanaf de entree naar de zesde etage. In elke video wordt een verdieping bekeken en besproken, zo ziet u hoe het er nu uitziet maar ook hoe deze verdieping er straks komt uit te zien. De negen afleveringen verschijnen tijdens de zomer online op Facebook en de website https://www.boijmans.nl/achter-de-spiegels.

Depot Boijmans Van Beuningen is het eerste depot ter wereld dat toegang biedt tot een complete collectie. Het 39,5 meter hoge gebouw is een ontwerp van het toonaangevende Rotterdamse architectenbureau MVRDV. De dynamiek van het depot is een andere dan die van het museum: het is een werkgebouw. BAM Bouw en Techniek is verantwoordelijk voor de realisatie van het iconische gebouw.