Nieuws

14 november 2018

Depot Boijmans Van Beuningen, het eerste publiek toegankelijke collectiegebouw ter wereld, komt uit zijn houten bekisting en start met de opbouw van de tweede verdieping. Over circa zes maanden wordt het hoogste punt bereikt.

24 september 2018
Enthousiaste buurtbewoners op bezoek op de bouwplaats

Een aantal weken geleden hebben we de buurtbewoners een uitnodiging gestuurd om eens bij ons te komen kijken op de bouwplaats. Afgelopen woensdag- en donderdagavond 19 en 20 september was het zover en zijn ca 250 buurtbewoners op de bouwplaats geweest. Het was prima weer met lekkere temperaturen en zelfs een mooie ondergaande zon. Men kon nu met eigen ogen zien wat we nu aan het bouwen zijn en ook hoe we dat doen. De buren werden door gidsen van MVRDV, Boijmans, DeRotterdamTours en BAM rondgeleid en geïnformeerd. Via een, voor sommigen heel eng, trappenhuis zijn we naar de bovenste ring op 12,5 meter boven de grond geklommen.

30 augustus 2018
De kunst van het virtuele bouwen

Om de bouw van het Depot mogelijk te maken met zijn driedimensionale rondingen is door ons ingezet op maximaal gebruik van alle digitale mogelijkheden om een zo hoog mogelijke kwaliteit te bereiken.

21 juni 2018
Dag van de architectuur

Afgelopen zaterdag 18 juni zijn weer veel mensen enthousiast geworden over het Depot tijdens een aantal rondleidingen in het kader van de Dag van de Architectuur. De Rotterdamtours heeft de rondleidingen op een uitstekende manier verzorgt en er komen er nog meer aan! Via de link kun je hier meer informatie over krijgen. Foto’s van de Dag van den Architectuur vind je onder fotoalbums/dag van de Architectuur 2018.

13 juni 2018
Leuk item van RTV Rijnmond over het Depot

RTV Rijnmond komt regelmatig met een cameraploeg op de bouwplaats om vanaf daar te vertellen over wat er daar gebeurd. Afgelopen maandag zijn ze ook weer lang geweest en hebben gesproken over de rondleidingen door De RotterdamTours die vanaf dit weekend mogelijk zijn.

13 juni 2018
De cirkel is (weer) rond

Alle betonwanden van buitenschil van de begane grond zijn gestort en aan de binnenzijde is daar de kist al van weggehaald. We zijn volop bezig met bekisting en wapening van de eerste verdiepingsvloer. Alle buitenbekisting van de eerst verdieping is geplaatst en daardoor is de cirkel (weer) rond en een fantastisch en uniek beeld ontstaan.

23 april 2018
Parfum de BoemBoem weer een succes

Tijdens het geweldige zonnige weer van afgelopen zaterdag was er al weer de derde editie Parfum de BoemBoem op de bouwplaats. Twee groepen van ca 75 mensen hebben zich laten bijpraten over het project door Fokke Moerel en Rico van de Gevel van architectenbureau MVRDV en Jasper van den Dikkenberg van de BAM. Daarna werd de microfoon overgedragen aan woordkunstenaar Sticks (bekend van de rapformatie Opgezwolle). Hij heeft een paar geweldige stukken voorgedragen met als thema “transformatie”. Scherpe teksten met een vleugje humor. Vervolgens kon iedereen met helm op een kijkje nemen in het Depot. Hierin was goed te zien hoe de betonnen ringwand opgebouwd is. We hebben vele enthousiaste mensen gezien en gesproken. Nadat de helmen waren ingeleverd werd de route voortgezet naar het museum Boijmans Van Beuningen.

12 april 2018
Eerste deel ronde wand zichtbaar

Vorige week is het beton van het eerste deel van de ronde wand van de begane grond gestort. Afgelopen maandag is dat deel aan de binnenzijde ontkist waarmee het zichtbaar werd. Zoals verwacht en gehoopt is de wand er prachtig glad uitgekomen. Op naar het volgende kwart van de wand dat vandaag gestort wordt. Kijk ook naar de foto’s in de map “april 2018”. Ook zijn we begonnen met het bekisten en wapenen van de hoge binnenwanden.

12 maart 2018
Storting begane grondvloer op dinsdag 13 maart 2018

Dinsdag 13 maart wordt overdag de begane grondvloer gestort. Dit gebeurt overdag en zal u geen extra overlast bezorgen. De vloer moet echter helemaal vlak en glad worden afgewerkt. Dat betekend dat we na een aantal uren de vloer moeten vlinderen met speciale machines en dat gaat ook een aantal uren duren, ook gedurende de nacht. Daarom zal de bouwplaats ook ’s nachts verlicht zijn.

5 februari 2018
Buitenbekisting ronde wanden begane grond geplaatst

Deze week is het laatste deel van de buitenbekisting van de ronde wanden van de begane grond geplaatst. Het paste precies en het Depot krijgt nu ook echt vorm. Hulde voor de bekistingsafdeling van BAM Materieel!

5 februari 2018
Parfum de BoemBoem weer een groot succes

Zaterdag 16 december was er de wintereditie van Parfum de BoemBoem op en rond de bouw van het Depot. Twee groepen van 40-50 mensen hebben hieraan meegedaan. Men werd ontvangen in het museum Boijmans Van Beuningen en kreeg daar een toelichting op het ontwerp door architectenbureau MVRDV. Vervolgens kreeg iedereen een helm aangemeten en vertrok het gezelschap naar de bouwplaats. Gezien het mindere weer kon er gelukkig onder de bouwkeet worden verzameld. Daar werd door M. en Winterdagen een fantastische ode gegeven aan de locatie en het project.