Nieuws

15 mei 2017
De eerste bekistingen voor de onderste ring zijn gemaakt

Bij onze materieeldienst zijn de eerste bekistingsdelen voor de begane grond ring gemaakt. Deze ring loopt rond met op begane grond nivo een diameter van 40meter en loopt ook nog eens wijd uit. Dit resulteert op de 1e verdieping in een diameter van ongeveer 50 meter, en op de 2e verdieping een diameter van ongeveer 55 meter.

12 april 2017
Parfum de Boem Boem

Afgelopen zaterdag 8 april is het festival Parfum de Boem Boem twee keer langs geweest op onze bouwplaats. In groepen van ca 125 mensen is door Sjarel Ex en Ina Klaassen (directie Boijmans Van Beuningen) op de binnenplaats van het Museum Boijmans Van Beuningen het één en ander verteld over het Depot. Vervolgens liepen de mensen door naar de bouwplaats waar een bouwhelm uitgereikt werd. Arjen Ketting en Winy Maas (architecten van MVRDV) gaven bevlogen toelichting op het ontwerp van het Depot. Als kers op de taart gaf de groep Blaudzun een kort concert voor de enthousiaste bezoekers. Verder stond er nog een hot-tub op de bouwplaats waarin een aantal bezoekers zijn gekropen onder een stralend zonnetje. Hier kunt u de foto’s vinden van onder andere Szu-Yi Wang.

29 maart 2017

Van bovenaf de boorstelling die de funderingspalen aanbrengt heb je een spectaculaire zicht op het bouwterrein. Bekijk deze en andere nieuwe foto’s van de viering van de 1e paal en de bouwplaats op www.bambouwtdepot.nl/fotoalbums/maart-2017

20 maart 2017
Nu officieel van start

Op vrijdag 17 maart is door burgemeester Aboutaleb en wethouder Schneider de eerste paal in de grond geboord. Dat ging gepaard met veel belangstelling. Het kinderbestuur van Museum Boijmans Van Beuningen heeft samen met directeur Sjarel Ex de nieuwe naam onthuld: Depot Boijmans Van Beuningen.

17 maart 2017

Persbericht Boijmans Van Beuningen - 17 maart 2017 - Vandaag om 15.30 uur zal in het Museumpark de eerste paal de grond ingaan van het allereerste openbare kunstdepot ter wereld. Een feestelijk moment,  waarop Museum Boijmans Van Beuningen de nieuwe naam van het depot zal onthullen.

23 februari 2017

De tijdelijke bouwhekken zijn inmiddels geplaatst en de gemeente is nu bezig de grond bouwrijp te maken.

Langs een deel van het asfaltpad door het Museumpark en de straat Museumpark komt een bouwschutting te staan. Het ontwerp hiervan is bijna afgerond en zal naar verwachting begin maart worden geplaatst.